Geschiedenis Bingo

Bingo is een ontzettend leuk spel. Het wordt al jarenlang gespeeld door jong en oud. Tegenwoordig kun je kiezen hoe je kan wil bingo spelen. Zo kan je online, vanuit je luie stoel, meedoen met een potje bingo, maar je kunt er ook voor naar buiten. In heel veel buurtcentra worden er regelmatig bingo avonden georganiseerd.

Gratis spelletje spelen

bingo spelletjes

Direct Spelen

De geschiedenis van bingo gaat ver terug. Het is eigenlijk afkomstig van de Italiaanse Lotto. Deze bestaat al sinds 1530. Het woord bingo komt weer van het woord Beano. Dit is de naam van het formulier waarop het spel werd gespeeld in Amerika rond 1920. Het woord beano is weer afkomstig van de bonen die toen werden gebruikt om de nummers mee af te dekken. In ons land wordt bingo ook wel kienen genoemd. Dit is weer afgeleid van het Franse woord quine, ofwel vijf, dat weer een verwijzing is naar de vijf rijen en kolommen.

Ballen en Getallen

Bingo is natuurlijk een spel voor meerdere spelers. Ook online bingo spelen kan je het tegen meerdere mensen spelen. Je krijgt een formulier met getallen die kunnen worden weggestreept wanneer het getal wordt getrokken. Als je dit spel op een casino website speelt, dan gebeurt dit automatisch. Je hoeft de getallen dan niet zelf weg te strepen.

Bingo wordt gespeeld met de getallen 1 tot en met 75. Een formulier bestaat uit 24 willekeurige getallen, verdeeld in vijf kolommen. In het midden van het formulier staat geen getal. Boven de kolommen zie je de letters B I N G O staan. Elke kolom bevat weer getallen uit een getallenreeks. Elk getal komt maximaal 1 maal voor op de kaart. Wanneer je alle getallen als eerst hebt weggestreept, dan heb je gewonnen. Je hebt dan een bingo.