bingo uitleg

Wat is bingo en hoe wordt het gespeeld? Op deze pagina zullen wij proberen bingo uitleg te geven over de spelregels. Het woord bingo is iedereen wel bekend en is niet alleen een Nederlandse woord maar wordt internationaal gebruikt in bijna alle landen ter wereld.

Je kan wel zeggen dat dit het bekendste en meeste gespeelde spel is van de wereld. In Nederland zijn wij opgegroeid met bingo. Bingo spelen begint als kind. Wie heeft er geen bingo gespeeld op Centerparcs of op de camping? Daar noemen ze het kids bingo, maar het blijft natuurlijk gewoon bingo. Alleen een wat leukere en simpelere variant. Tuurlijk met kidsbingo wint altijd iedereen wel een prijsje, anders is teleurstelling heel groot!

Als je wat groter wordt heb je zeker ook wel eens bingo gespeeld in de sportkantine van je voetbal of hockeyclub. Misschien op je werk of als je een dagje uit was met collega's. We kunnen dan ook wel zeggen dat bijna iedereen deze spel vol gezelligheid en spanning heeft gespeeld.

Bingo spelregels

Maar er is ook online gratis bingo en dit is hetzelfde bingospel die jij kent van vroeger, alleen natuurlijk een online variant hiervan. Online bingo is hetzelfde opgezet als de gewone bingo. Deze beschikken over chat en soms over webcams zodat je altijd met andere spelers contact kan maken, dus gezellig spelen en chatten.

Je kan het gratis spelen, dat is de funmode, dus niet voor echt geld. Als je echt een gokje wilt wagen kan je dit voor echt geld doen. De inzetten varieren van 5 cent tot 5 euro per kaart, dus je kan zelf bepalen hoe hoog je inzet wordt. Hoe duurder de kaarten zijn per ronde hoe hoger de geldprijzen die je kan winnen. Bij kleinere bedragen per ronde, dus van 10 cent per kaart is gemiddelde ronde prijs rond de 20 euro. Ga je per kaart 1 tot 2 euro inzetten kan je al makkelijk paar honderd euro per ronde winnen, hiervoor moet je natuurlijk wel een volle kaart hebben.

De opzet is moet altijd natuurlijk wel leuke ontspanning zijn en gezelligheid. Het is ook mogelijk in contact te komen met andere spelers. Want het leuke is je speelt het niet alleen. Je hebt wel tientallen medespelers. Het heeft dus ook een sociale kant. Het moet niet altijd om de geldprijzen gaan, maar eigenlijk ook om de gezelligheid. Natuurlijk is het altijd mooi als je ook nog eens geld wint. Maar zorg ook ervoor dat je niet te veel geld verliest! Speel dus gerust, maar wel bewust!

Er zijn verschillende aanbieders en bingo apps op internet te vinden, basis is meestal wel hetzelfde. Alleen per aanbieder zit er verschillen qua minimaal inzet, aantal spelers, hoogte van de jackpot. Lees dus altijd even bij de aanbieder welke spelregels ze hanteren, zodat je achteraf niet voor verassingen komt te staan.