Progressieve Jackpot

De meeste bingo site's hebben progressive jackpot. Dit is een jackpot dat elke spel hoger wordt. Er is ook hier onderscheid in. Je hebt een Mega Jackpot, deze is verbonden met alle bingo kamers. De geldprijs kan oplopen tot tienduizenden euro's. Hoe kan het zo een groot bedrag worden? Bij elke spel gaat een heel kleine percentage naar de Jackpot en wordt hierdoor steeds meer. Hoe kan ik deze Progressieve jackpot dan winnen? Speel je in een bingo kamer met 90 ballen, dan moet je een volle kaart bingo hebben met minder dan 32 ballen. En als speelt in een kamer met 75 ballen, dan moet je bingo hebben met minder dan 42 ballen. Is deze jackpot gevallen, dan begint hij weer opnieuw en loopt dan weer langzaam op.

Bingoroom Jackpot

Een ander soort jackpot die ze aanbieden bij de meeste aanbieders zijn de room jackpots. Dus elke kamer heeft zijn eigen jackpot. De prijzen zijn wat lager, maar de kans dat je deze win is groter. Hoe groter de inzet per bingokaart, hoe hoger de jackpot meestal is. Hoe kan je deze winnen? Heb je een Full House, dus een volle bingokaart, wel met minder dan 40 ballen bij de klassieke 90 ballen bingo, dan heb je de Room Jackpot.

Gedeelde Jackpot

Heel veel online bingosites bieden tegenwoordig ook gedeelde jackpot aan. Dit is als je dan heel dichtbij de bingo zit, maak je toch nog kans op een deel van de jackpot. Zo win je dus nog wat.

Het kan soms voorkomen dat bijna alle nummers op je kaart zijn aangekruist. Er ontbreken dan enkel nog maar een of twee nummers. Het spel wordt dan heel erg spannend, want je bent bijna aan het winnen. Helaas kan het dan zijn dat een andere speler net iets eerder het laatste cijfer op zijn of haar kaart wegstreept. Bij het traditionele bingospel heb je dan pech gehad en win je niets.

Gelukkig hebben veel online bingosites bingo bonus hier een nieuw spel voor bedacht; gedeelde jackpot bingo. Bij dit spel maak je toch nog kans op een leuke geldprijs. Het komt namelijk best vaak voor dat een speler net zijn of haar geldprijs misloopt. Om dit te voorkomen is er het bingospel met een gedeelde prijs op de markt gebracht.

Er zijn twee varianten van gedeelde jackpot bingo. Dit zijn de versie waarbij nog een nummer moet worden afgestreept en die waarbij er nog twee nummers moeten worden afgestreept. Als je dus nog twee nummers moet wegstrepen en een andere speler wint, dan win je dus toch nog een deel van de prijs. Je bent dus nooit een verliezer en wint vaker een leuke geldprijs.